Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild.  Bild: Stefan Bennhage
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

En död efter vattenskoterolycka utanför Hunnebostrand

Under fredagskvällen krockade en vattenskoter med en mindre fritidsbåt utanför Hunnebostrand i Sotenäs kommun. En av de två personer som färdades på vattenskotern, en man i 50-årsåldern, skadades allvarlig och avled till följd av sina skador.

Vid åtta på fredagskvällen fick SOS alarm in ett samtal om en misstänkt drunkning på en campingplats i Sotenäs kommun, strax utanför Hunnebostrand.

Två ambulanser och en ambulanshelikopter larmades till platsen, tillsammans med räddningstjänst och polisen.

Även Sjö- och flygräddningscentralen var inledningsvis på plats med en båt för att assistera sjukvården.

– Vattenskotern krockade med en mindre fritidsbåt. De två som färdades på vattenskotern fiskades upp av personerna i båten som förde dem i land, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

HLR genomfördes

En av de två personer som färdades på vattenskotern, en man i 50-årsåldern, skadades allvarligt och väl på land påbörjades livräddningsförsök.

Den andra personen som färdades på vattenskotern ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Senare under kvällen, strax innan klockan 22, meddelade polisen att mannen hade avlidit av sina skador.

– Läkaren på ambulansen dödförklarade mannen på plats och anhöriga var närvarande. Vår patrull genomför nu vittnesförhör. Det finns goda vittnesuppgifter från olyckan, säger Hans Lippens.

Den avlidna mannen fördes sedan till Norra Älvsborgs Länssjukhus tillsammans med anhöriga. Föraren till vattenskotern ska enligt polisen inte ha varit påverkad av alkohol.

En anmälan om vållande till annans död samt vårdslöshet i sjötrafik har upprättats. Det finns just nu ingen misstänkt och vattenskotern samt fritidsbåten är tagna i beslag för teknisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.