Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

En anhållen för skjutningen i Bergsjön

En man anhölls på onsdagen misstänkt för mordförsöket mot två män i samband med den uppmärksammade skottlossningen i Bergsjön för en dryg vecka sedan.

Lördagen 8 juli blev två män skjutna vid Komettorget i Bergsjön. På onsdagsförmiddagen anhölls en man i 25-årsåldern misstänkt för dådet, som klassas som försök till mord.

De båda männen som sköts hade, enligt uppgifter till GP, kommit till platsen för att försöka få tillbaka en moped som skulle ha stulits från en ung bekant till dem. De möttes av flera personer som avfärdade dem. Sedan de båda männen förklarat att de tänkte vända sig till polisen, blev de skjutna.

Allvarliga skador

Männen fick allvarliga skador men har kunnat höras av polisen, och uppges ha lämnat användbara uppgifter.

Kammaråklagare Stina Lundqvist anhöll mannen strax efter klockan nio på onsdagsmorgonen sedan han gripits av polis strax dessförinnan.

- Han är misstänkt för att vara skytten. Vad vi kan se var det ingen ytterligare person som sköt på platsen, säger Lundqvist som dock avböjer att svara på frågan om det finns fler misstänkta för dådet vid Komettorget.

Åklagaren uppger att det i utredningen kommit flera förklaringar till varför skjutningen inträffade men att inget motiv har kunnat klarläggas.

Den anhållne mannen nekar till brott. Han har rört sig i kretsarna kring den yngre falangen av det kriminella nätverket i Bergsjön. Han har ett belastningsregister som innehåller tolv domar där misshandel och narkotikabrott dominerar.

Strax efter skjutningen av de båda männen på Komettorget, gjordes ett polisingripande några hundra meter därifrån, på Meteorgatan.

En polis skulle kontrollera en mopedist och säger sig i samband med detta sånär ha blivit påkörd av en bil. Polisen sköt mot bilisten och träffade honom i benet.

LÄS MER: Skjuten av polisen välkänd gängkriminell

Den skjutne bilföraren misstänktes inledningsvis för mordförsök av polisen men häktades i onsdags i förra veckan för försök till grov misshandel. Två dagar senare blev han försatt på fri fot.

- Vi jobbar vidare med utredningen och han är fortsatt misstänkt (för att ha försökt köra på polisen). Men han är inte misstänkt för skjutningen vid Komettorget, säger Stina Lundqvist.

Hon kommer under torsdagen ta ställning till om den anhållne mannen ska begäras häktad.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.