Elefanten Kaavan är inte ensam längre

Elefanten Kaavan levde i misär i djurparken Marghazar under många år. Efter att han förlorat sin partner elefanthonan Saheli utnämndes han till ”världens ensammaste elefant”. Efter flera års kamp är han inte ensam längre.

ANNONS
|

Elefanten Kaavan har bott i djurparken Marghazar i staden Islamabad, Pakistan, i 35 år. Hans liv där har inte varit bra, han har periodvis varit fastkedjad och ska ha systematiskt utsatts för vanvård på olika sätt. Det har gett honom både fysiska och psykiska problem.

Men det fanns en ljusglimt i hans liv. Mellan 1990 och 2012 levde han med elefanthonan Saheli, men när hon dog 2012 blev han ensam och olycklig. När Saheli dog ska personalen ha låtit hennes död kropp ligga kvar i parets trånga utrymme i flera dagar innan de tog bort den.

LÄS MER:Född: En liten trubbnoshörning

Kaavans ensamhet uppmärksammades för flera år sedan av djuraktivister som utnämnde honom till ”världens ensammaste elefant”. Hans öde fick internationell uppmärksamhet, bland annat engagerade sig världsstjärnan Cher i hans liv. Hon har skrivit sånger om hans liv och samlat in pengar för att få honom flyttad.

ANNONS

Djurrättsaktivister och Cher har i flera år kämpat för att Kaavan ska flyttas och få ett bättre liv. Och till slut lyckades de, en pakistansk domstol beslutade i våras att Kaavan skulle flyttas till ett reservat i Kambodja.

Sovit och ätit bananer

Hans transport arrangerades av djurrättsorganisationen Four Paws. Och i måndags landade han på flygplatsen i kambodjanska Siem Reap efter en tio timmar lång resa. Resan ska ha gott bra, han uppges mest ha sovit och ätit bananer. Kaavan ska ha haft cirka 200 kilo bananer och meloner att äta på under resan.

När han anlände fanns många glada människor som välkomnade honom, inklusive Cher. Efter flygresan flyttades han till sitt nya hem, reservatet Kulen Prom Tep Wildlife. På tisdagen kunde man äntligen få se att hans ensamhet är över. Där har han fått möta en annan elefant, i alla fall på lite avstånd.

Förhoppningsvis får han ett nu ett bättre liv, och kanske hittar han en ny flickvän. Världens mest ensamma elefant är i alla fall inte ensam längre.

LÄS MER:Ann-Christine filmade älg på balkong – mitt i frukosten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS