Vd:n Karl-Johan Persson fick se hur värdet på hans aktieportfölj sjönk efter H&M:s rapport. Arkivbild.
Vd:n Karl-Johan Persson fick se hur värdet på hans aktieportfölj sjönk efter H&M:s rapport. Arkivbild.

H&M sänke på börsen

Hennes & Mauritz rapport föll inte marknaden i smaken. Aktien backade 4,0 procent på Stockholmsbörsen, som i övrigt steg något.

ANNONS
|

Först het, sedan fullständigt iskall. Det var resultatet efter att klädjätten presenterat sin kvartalsrapport på torsdagen. Under den inledande handeln steg kursen men dök sedan snabbt och vid stängning var det en av de aktier som hade backat allra mest på storbolagslistan.

Beskedet att kvartalssiffrorna fortfarande inte är i linje med helårsmålet för 2017 om en försäljningstillväxt på 10–15 procent bidrog till raset.

När börsen stängde hade OMXS-index stigit 0,1 procent. Flera tungviktsaktier handlades utan rätt till utdelning. Bland dessa fanns Handelsbanken, ned 4,1 procent, och SKF som backade 2,6 procent liksom Getinge, minus 0,4 procent.

ANNONS

Ericsson steg 1,4 procent.

Spelbolag som Betsson och Kindred klättrade inför att regeringens spelutredning ska presenteras på fredagen. Källor till Reuters uppger att förslag finns om skrotat statligt monopol och ett licenssystem där spelbolagen ska betala 18 procents skatt. Både Betsson och Kindred steg 1,9 procent.

De ledande Europabörserna gick åt olika håll.

Londonbörsens FTSE-index backade 0,1 procent medan Frankfurtbörsens DAX-index och Parisbörsens CAC-index lyfte 0,4 procent.

TT

ANNONS