Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den senaste tidens deklarationskaos gör att Skatteverket nu förlänger möjligheten att lämna in pappersdeklarationen med en dag. Bild: ANDERS WIKLUND / TT
Den senaste tidens deklarationskaos gör att Skatteverket nu förlänger möjligheten att lämna in pappersdeklarationen med en dag. Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Efter kaoset – Skatteverket förlänger möjligheten att deklarera

Den senaste tidens deklarationskaos gör att Skatteverket nu förlänger möjligheten att lämna in pappersdeklarationen, rapporterar SVT Örebro. Men förlängningen blir bara en dag.

– Ja, vi har förståelse för att det kan bli så här eftersom det är första året brevinkasten är stängda, därför har vi utökat möjligheten att lämna in pappersdeklarationen, med en dag, säger Susanne Bronegård, talesperson för deklarationsinlämningen på Skatteverket i Örebro, till SVT Örebro.

I år är första gången som pappersdeklaration endast kan lämnas in på Skatteverkets kontor under ordinarie öppettider.

LÄS MER: Deklarationer dumpas på Skatteverkets golv

Tidigare år har man kunnat lägga deklarationen i ett brevinkast, även när kontoret har varit stängt. Detta har skapat irritation utanför Skatteverkets kontor runt om i landet.

Förlängs med en dag

Enligt Susanne Bronegård förlängs möjligheten att deklarera i praktiken med endast en dag.

Om man inte hinner lämna in deklarationen i dag, så kan man lämna in den under kontorstid i morgon torsdag istället, utan att behöva betala en förseningsavgift, menar hon.

– Man kan också frankera ett kuvertet och posta på en vanlig brevlåda idag, med den adress som står på blanketten, oavsett när brevlådan töms. Då behöver man inte heller betala någon förseningsavgift, säger hon.

LÄS MER: Mitt i deklarationstider - Skatteverket har förseglat brevlådan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.