Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Dumper välte – föraren i vattnet

En dumper som skulle tippa sten välte och föraren hamnade i havet. Två plåtslagare som bevittnade dramat på Tjörn kastade sig i vattnet och räddade föraren som därefter kördes med livshotande skador till sjukhus.

Enligt räddningstjänsten i Storgöteborg var det en man i 45-årsåldern som räddades upp ur vattnet innan hans kördes i ambulans för vård på Kungälvs sjukhus.

– Han var nedkyld men vid medvetande, säger Lotta Molander vid räddningstjänstens larmcentral.

Lisa Arvidsson är kommunikatör på Kungälvs sjukhus och berättar att mannen till början inom till sjukhuset med livshotande skador. Vid 13.15 på fredagen bedömdes hans skadeläge ha förbättrats avsevärt.

– Han vårdas nu på sjukhus och hans tillstånd är stabilt, säger Lisa Arvidsson.

Dramat utspelades vid en byggarbetsplats på Tjörn på fredagen. Larmet till SOS kom in klockan kvart över nio. Dumpern var på arbetsplatsen för att tippa sprängsten i vattnet till bygget av en pir. Den hade backat intill när den plötsligt drogs ner i vattnet.

Lyckades ta sig ut

Enligt räddningstjänsten lyckades föraren ta sig ur dumpern på egen hand och hamnade i vattnet.

I samma stund kastade sig en av byggjobbarna som bevittnat olyckan i vattnet för att hjälpa den nödställde medan den andre larmade SOS.

Sedan hoppade även han i vattnet och de båda hjältarna lyckades med gemensamma krafter hjälpa föraren ur hytten och upp ur det kalla vattnen och fick efter hand hjälp av räddningstjänsten.

Dumpern sjönk och enligt uppgift är det djupt på platsen, cirka elva meter.

Dykare i bärgningsarbetet

– Bärgningen ska igång så fort som möjligt för att vi ska slippa farliga utsläpp i vattnet. Vi har skickat dykare från Göteborg som ska hjälpa till i räddningsarbetet, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten.

Vad som orsakat olyckan är i nuläget oklart. Polisen har gjort en anmälan om arbetsplatsolycka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.