Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En dold kamera hittades i måndag inne på damtoaletten i Chalmers.  Bild: Anders Hofgren/Sören Håkanlind
En dold kamera hittades i måndag inne på damtoaletten i Chalmers. Bild: Anders Hofgren/Sören Håkanlind

Dold kamera hittad inne på toalett i Chalmers

En dold kamera hittades i måndags inne på damtoaletten vid fysikhuset vid Chalmers. Enligt polisens bedömning har syftet varit att smygfilma toalettbesök. Händelsen har polisanmälts.

Kameran och kringutrustning hittades i en tvättmedelsförpackning inne på toaletten i måndags, något som GT var först att rapportera om.

– Det här är naturligtvis helt förkastligt och vi ser det som en grov integritetskränkning riktad mot alla som normalt vistas i dessa lokaler. Vi går ut med den här informationen för att försäkra oss om att detta inte ska kunna ske igen, inte någonstans på campus, säger Erik Eliasson, säkerhetssamordnare på Chalmers på högskolans hemsida.

En polisanmälan har gjorts

Kameran inne på toaletten är den enda som hittats, och polisen misstänker inte att den varit där under en längre tid. All utrustning har lämnats över till polisen och en anmälan om olaglig kameraövervakning har upprättats.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt, men kameran, batteriet och hårddisken som hittades har skickats till polisens IT-sektion.

– Vi undersöker just nu om kameran är kopplad till någon skärm, om de har skickats någonstans eller om det finns fingeravtryck på utrustningen, säger Kerstin Horgby, kommissarie i Storgöteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.