Skador på ett elevskåp i en skola på Badvägen i Klagshamn utanför Malmö på fredagskvällen. Någon form av explosion ska ha inträffat inne i lokalen.
Skador på ett elevskåp i en skola på Badvägen i Klagshamn utanför Malmö på fredagskvällen. Någon form av explosion ska ha inträffat inne i lokalen. Bild: Johan Nilsson/TT

Detonation på skola i Malmö

Vid klockan 21.30-tiden på fredagskvällen utlöstes ett brandlarm på en skola i Klagshamn, Malmö. Väl på plats visade det sig att det inträffat någon form av detonation.

ANNONS
LocationMalmö||

Vid klockan 21.30-tiden på fredagskvällen blev räddningstjänsten larmade till en skola i Klagshamn, Malmö. Enligt polisen ska ett automatiskt brandlarm utlösts.

– När räddningstjänsten anlände till platsen såg de att det fanns några skador invändigt i skolan som tydde på att någon typ av detonation inträffat så vi åkte dit, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen region Syd.

Den misstänkta detonationen ska ha orsakat materiella skador i anslutning till en del av byggnaden där eleverna har sina skåp.

Polisens nationella bombskydd (NBS) är på plats och har inlett sitt arbete.

– De ska säkerställa att det inte finns något mer som kan detonera på plats, så att det inte finns någon risk för polis eller kriminaltekniker att fortsätta sitt arbete, säger Rickard Lundqvist.

ANNONS

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada i samband med detonationen. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

ANNONS