Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

De skänker godis till bestulna sexåringen

När Nicolina lekte på sitt sexårskalas passade tjuvar på att göra inbrott i hennes mammas bil och stal hennes födelsedagspresenter och godis. Bröderna Ezzedine läste i GP om händelsen - och bestämde sig för att försöka trösta henne.

GP har tidigare berättat om att Nicolinas presenter och godis blev stulna under tiden som hon hade födelsedagskalas på Barnpalatset i Gamlestan i Göteborg. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag blev chockad. Att någon stjäl leksaker och godis från ett barnkalas. Har de inget hjärta?, sa Nicolinas mamma Sanja Weiss då. 

Ett dockhus, färgpennor, barnkläder och hemmagjorda gratulationskort som Nicolina skulle sätta upp på kylskåpet hemma blev tjuvarnas byte. Dessutom tog de godispåsarna som de nio kalasgästerna skulle få innan de gick hem. 

Josef Ezzedine, som bor i Jönköping, läste om händelsen och blev upprörd över att någon har stulit från en sexåring. 

– Jag tyckte det var så tråkigt att hon hade blivit drabbad av detta. Jag har själv tre döttrar och jag skulle bli vansinnig om någon hade stulit från dem, säger Josef Ezzedine.

Han pratade med sin bror, Sobhei Ezeddine, och tillsammans bestämde de att de ville försöka trösta Nicolina. Sobhei har en godisbutik i Jönköping och därifrån har bröderna nu skänkt tre stora paket med godis. Både choklad, gelégodis och leksaker med godis skickat de iväg till Nicolina och hennes mamma i Göteborg redan på måndagseftermiddagen. Sammanlagt uppskattar Josef av godispaketen är värda närmare 600 kronor. 

- Man vill göra en god gärning för någon som har varit med om något jobbigt. Flickan måste ha blivit helt knäckt, säger Josef Ezzedine. 

När Sanja Weiss nås av beskedet om brödernas fina gest blir hon rörd. 

– Oj. Det var väldigt snällt av dem. Då kanske vi kan dela godiset med Nicolinas kompisar som blev utan på kalaset, säger Sanja. 

Något spår av tjuvarna, som bröt sig in i bilen genom en dörr, finns fortfarande inte. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.