Danmark inför krav på munskydd i kollektivtrafiken

Danmark gör som Norge och inför nu krav på munskydd i kollektivtrafiken. Från 22 augusti måste alla som åker kollektivt bära munskydd dygnet runt, det meddelade Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) på en pressträff under lördagen.

ANNONS
|

Motiveringen är att smittan fortsätter och därför krävs det aktiv handling, enligt statsministern. Det senaste dygnet har det registrerats 156 nya fall av smitta, skriver DR.

– Coronasmittan sprider ut sig, det ser vi i flera länder och dessvärre också här. Den utveckling som pågår kräver nu åtgärder, säger Mette Frederiksen på en presskonferens.

Kan utökas

Frederiksen uppger även att det kan bli aktuellt med krav på munskydd på andra platser i samhället.

– Det kan vara i mataffärer eller i kontakt med sjukvården, säger hon och påpekar samtidigt att det viktigaste är att hålla avstånd till sina medmänniskor.

ANNONS

Sedan tidigare finns krav på munskydd i kollektivtrafiken på sex platser i Danmark, men nu utökas alltså kravet till att gälla hela landet. Kravet gäller alla över tolv år, dygnet runt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS