Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Daniel Molund
Bild: Daniel Molund

Därför stal Kålleredsbon nio kilo oxfilé: ”En kompis känner en kille som köper kött”

Vid matvarujättens köttdisk fyllde mannen sin sportbag med sex oxfiléer. Utanför butiken stoppades han av väktare. Nu döms en Kålleredsbo till en månads fängelse.

Den 23 augusti i år befann sig mannen, som är i 25-årsåldern, inne på Coop Backaplan. Hans uppgift gick ut på att stjäla kött.

– En kompis sa till mig att han känner en kille som köper kött och ger bra pris för det. Jag behöver pengar så jag tänkte att jag skulle ta kött och sälja till honom, säger mannen i förhör.

LÄS MER: Tjuv läste om stölden – ångrade sig

Och det var inte vilket kött som helst som Kålleredsbon valde ut, utan oxfilé, den dyraste delen på djuret. Sex filéer på omkring ett och ett halvt kilo och till ett värde av 2 788 kronor plockades från kyldisken och ner i sportbagen. Därefter betalade mannen för en dricka och godis innan han stoppades av väktare utanför butiken.

– De sa att jag skulle öppna och visa vad jag hade i väskan så jag gjorde det.

LÄS MER: Tonårsflickor åtalas för stöldturné på Torp – hade A-traktor full med stöldgods

Mannen erkände brottet direkt. Han förekommer under tre avsnitt i belastningsregistret och återföll till brott i och med stölden. Därför dömer Göteborgs tingsrätt honom nu till en månads fängelse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.