Chef på tullen stängs av efter intern utredning

En man på en chefsposition inom Tullverket har stängts av efter en intern utredning. Mannen ska ha nyttjat en av företagets parkeringsplatser i privat syfte och låtit Tullverket stå för notan. Nu misstänks mannen för brott och kan åtalas.
– Vi ser mycket allvarligt på det som kommit fram, säger Tullverkets presschef Mattias Ragert.

ANNONS
|

Det var Tullverket själva som upptäckte oegentligheten och anmälde mannen till åklagarmyndigheten i Göteborg.

I det interna protokollet hos Tullverket framkommer att chefen sedan 2014 utnyttjat en parkeringsplats som Tullverket hyrt för privat bruk.

En intern utredning ska ha kartlagt chefen rörelsemönster och via loggar och vittnesmål konstaterat att chefen nyttjat parkeringsplatsen i centrala Göteborg för sin egen bil.

– Vi ser mycket allvarligt på det som kommit fram, säger Tullverkets presschef Mattias Ragert.

Mannen har sedan en tid tillbaka en chefsposition.

Den totala kostnaden för parkeringsnyttjandet uppgår till närmre 100 000 kronor, något chefen kan bli återbetalningsskyldig till.

– Tullverkets personalansvarsnämnd har gjort en åtalsanmälan till åklagarmyndigheten i Göteborg eftersom vi misstänker att den anställde kan ha gjort sig skyldig till brott. Det är åklagaren som avgör om åtal ska väckas och i sådana fall vilken brottsrubricering det kan handla om. Om åklagaren går vidare med åtal så riktar vi ett skadeståndsanspråk mot den anställde, säger Mattias Ragert.

ANNONS

Chefen är arbetsbefriad i väntan på att personalansvarsnämnden ska fatta beslut om fortsatt anställning eller uppsägning. Ett beslut som fattas inom ett par veckor.

GP har varit i kontakt med chefen som inte vill uttala sig närmre kring fallet eftersom det är under pågående utredning.

– Jag kan inte göra det i nuläget eftersom jag inte fått något besked om hur det ska sluta. Men det kanske inte ser särskilt ljust ut, konstaterar han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS