Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Chauffören svårt chockad

Spendrups-chauffören som fick sin lastbil kapad av den misstänkte terroristen är fortfarande svårt chockad. Han fanns hos polisen till dagen efter dådet.

- Han var med polisen till på lördagen, tills de kunde se att det inte fanns någon hotbild mot honom, uppger Rose-Marie Hertzman, presschef hos Spendrups.
Lastbilen kapades när chauffören arbetade med avlastning vid en restaurang på Adolf Fredriks kyrkogata, en tvärgata till Drottninggatan.  Chauffören försökte stoppa gärningsmannen men fick kasta sig undan när denne körde iväg, och blev då lindrigt skadad. 

Svårt chockad

- Han har inte behövt sjukhusvård men är fortfarande svårt chockad. Han är med sin familj och vårt kristeam stöder honom med professionell hjälp, säger Rose-Marie Hertzman.
Enligt presschefen har chauffören blivit ifrågasatt för sitt sätt att hantera lastbilen.
- Det har slängts otroligt mycket skit över honom i sociala medier och i vissa tidningar, säger hon.
Chauffören har varit anställd hos Spendrups sedan i fjol men arbetade för företaget även dessförinnan som inhyrd via ett bemanningsföretag.

Säkerhetsrutinerna ska ses över

Spendrups ska se över sina säkerhetsrutiner när polisutredningen är klar, uppger Rose-Marie Hertzman.
- Så länge vi inte vet hur detta gått till kan vi inget göra.
Satt startnyckeln i lastbilen när den kapades?
- Vi har inte hört via föraren om startnyckeln var i eller inte. Och vi har inte heller fått någon uppgift om det från polisen, säger presschefen.

Inga svar om hot

Under helgen har Spendrups inte haft några leveranser.  Under måndagen kommer företagets 40-tal chaufförer få stöd och information när de kommer till jobbet. Det gäller främst de som arbetar vid huvudanläggningen i Vårby men också vid distributionscentralerna runt om i landet.
- Chefen för vår transportavdelning har personligen pratat med alla våra chaufförer i helgen, säger Rose-Marie Hertzman.
Hos Stockholmspolisen vill presstalesperson Anna Westberg inte svara på frågan om chauffören blivit hotad.  
- Det är inget vi kan kommentera, med hänsyn till förundersökningen, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.