Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Charterkaoset närmar sig en lösning

Under helgen drabbades 1 800 resenärer av försenade avgångar med Fritidsresor. Under söndagskvällen gav charterbolaget uppdaterad information om avgångarna. - Vi har jobbat hårt för att hitta lösningar, säger Mathias Bergendahl på Fritidsresor.

Efter tekniska problem blev tusentals resenärer strandsatta på Rhodos, Palma och Antalya samt på Landvetter flygplats i Göteborg. Under söndagskvällen sammanfattade Fritidsresor avgångarnas status.

- Vad gäller Rhodos-resenärerna så har vi fått rapporter om att planet är lagat och att det kommer att avgå från Landvetter 01.00, natten mot måndag, därefter flyger det tillbaka till Landvetter med resenärer från Rhodos, säger Mathias Bergendahl, nordisk informationschef på Fritidsresor

LÄS MER: Charterkaoset växer - 1 800 drabbade

På endast en av avgångarna, den till Palma, lyckades Fritidsresor få in ett ersättningsflyg. Det har enligt Mathias Bergendahl nu avgått från Landvetter och är söndagens enda glädjeämne. I övrigt fortsätter förseningarna. Även om samtliga resenärer nu fått information om när deras flyg kommer att avgå.
- De som skulle ha rest till Antalya i morse, deras flyg kommer att avgå 11.00 på måndag förmiddag. Där har vi skaffat hotell till de som behövde hotell och uppmanat de som kan åka hem att göra det och komma tillbaka till Landvetter imorgon. 

LÄS MER: Fast på Landvetter över natten

Slutligen är även en avgång till Larnaca på Cypern drabbat av Fritidsresors tekniska problem.
- Dit skulle ett flyg gått 06.50 på måndag morgon, men det kommer nu att gå kring 22-tiden istället. Åter igen så beklagar vi detta och förstår att det varit jobbigt för våra kunder.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.