Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carl-Einar Häckner: Carl Einar Häckner: Glädje är att ha vänner när det gäller

Glädje är att ha vänner när det gäller. När allt faller, brister och går sönder. Efter det kan man vända. Det kan bli bättre. Allt kan bli bättre.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Där mitt i en sorg. Kan jag känna att det kan komma en enorm glädje över det minsta lilla sköna. Att konturerna av verkligheten blir tydligare. Luften friskare och husen som siluetter mot himlen. Vackert när dom klipper nyfikenhetens blickar för det som finns där bakom dom där husen man vill se igenom. Livet mer mysteriöst.

På en gata bara, där och då, kan jag uppleva riktig glädje för att man går vidare. För att livet är sånt. Det är upp och ner. Det är vackert att leva. Det är faktiskt dom små grejorna som betyder mest.

Just nu blir jag som gladast när jag träffar min tjej som jag inte är ihop med. Tyvärr. Men att hon finns. Fortfarande med mig. Vi ses. Det är det roligaste som finns att åka båt med henne.

Nu är det roddbåt i München eller Berlin. Eller snart i Sverige när jag köpt den där roddbåten som jag förvägrade att köpa till oss när hon frågade mig, för många år sen.

Varför i helvete gick jag inte med på det då? Hur jävla instängd kan en människa va???

Bara för att jag inte gillar Titanicfilmen. För att den har så sorgligt slut och jag är rädd för kryssningsfartyg som man inte kan gå av. Bara därför sa jag. "Nej! Det ska vi inte ha."

En sån tråkmåns. Va!!

Jag har ändrat mig. För det är det bästa som finns, att åka båt med henne. Roddbåt då. Att ro sig fram.

Sen kanske jag kan säga att den största glädje i det lilla är när man har en katt i knät som spinner och vrider sig av välbehag. Då är det minsta det största. Då behövs ingenting annat. Då är det paus från livets stress. Katten gör som den vill. Kommer katten och lägger sig i knät på dig. Då är det på riktigt.

Så är det med kärleken. Så den ska man vara rädd om. Det har jag förstått av livet. Kärleken är som en katt. Den kommer och går efter ett eget universum. Sen får vi vara där och ta emot när vi får chansen.

Ta den.

Nu är sommaren här. Det är glädje. 

 

Läs hela GP:s glädjebilaga i eGP