Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild. Bild: Hasse Holmberg / TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Butik i Kviberg sålde fyra år gammal mat

En livsmedelsbutik i Kviberg har fått över 150 kilo mat beslagtaget av Miljöförvaltningen. Anledningen? Vissa av varorna var fyra år gamla.

Kebabkött, kycklingvingar och en fårskalle finns bland varorna som Miljöförvaltningen tog i beslag i slutet av maj. Beslaget gällde cirka 175 kilo mat, vilket Göteborg Direkt var först med att rapportera.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I en frysdisk ska man även ha hittat fiskpinnar som gick ut för fyra år sedan.

– Det som var mest oroande var de köttprodukter som förvarades i kyl och som var flera månader gamla. Gällande fiskpinnarna vet vi inte om de förvarats i frys hela tiden, de kan ha transporterats omkring och haft rumstemperatur. Oavsett så blir de nästan frystorkade och det är inte vad man förväntar sig som konsument, säger livsmedelsinspektören Pernilla Selin till tidningen.

På vissa produkter hade man ingen datummärkning, på andra såg man att datumen hade ändrats med flit.

"Ni lurar era kunder"

Miljöförvaltningen skriver i sitt utlåtande: "Vi ser dels en risk att kunder kan bli sjuka av de livsmedel ni säljer. Vi ser också att ni lurar era kunder".

Butiken har nu fått förbud att sälja den utgångna maten.

– Än så länge är maten kvar, men vi har varit noggranna med att skriva ner allt så vi vet att allt förstörs. Vi ska hitta ett tillfälle där vi tillsammans ser till att den försvinner från marknaden och inte hamnar hos kunder, säger Pernilla Selin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.