Brinnande lastbil stoppade trafiken på E20

En lastbil tog eld under färd strax på E20 strax utanför Jerikotunneln i riktning mot Lerum. Räddningstjänsten har spärrat av ett körfält och långa köer har bildats i samband med händelsen.
– Den började brinna i motorn och vi är där med tre brandbilar, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Strax innan klockan 12 fick räddningstjänsten larm om en grusbil som av någon anledning fattat eld under färd på E20.

– Vi är på plats med tre brandbilar och har spärrat av en fil. Men en polispatrull som var på annat uppdrag kunde släcka branden tillsammans med lastbilschauffören, så det ska vara släckt, säger Bosse Florell.

Enligt räddningstjänsten ska ingen ambulans behövt rycka ut till händelsen. Lastbilen står

Vid 13 var en fil fortfarande avstängd i väntan på bärgare och räddningstjänsten hade avslutat sin insats på platsen.

– Vi är klara, men det inväntas bärgare som skulle komma ganska långt ifrån, så lastbilen står kvar och kommer göra det ett bra tag. Så det lär vara köer ett tag till.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS