Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Brand i Stenungsund – man misstänkt för mordbrand

En man har förts till sjukhus efter att en byggnad i centrala Stenungsund under onsdagskvällen fattat eld. Samma man är även misstänkt för mordbrand. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

Det var vid 20.40 på onsdagskvällen som SOS Alarm fick larm gällande en brand i en publik lokal i Stenungsund. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.

I den berörda byggnaden finns en restaurang, men det var i våningen ovanför, där det finns lägenheter, som branden utbröt.

– Branden är släckt och byggnaden är utrymd. Lokalerna har tidigare varit för ensamkommande, men nu är det ett boende i kommunal regi, säger Lars Strandh, räddningschef i beredskap vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund, vid 21.30.

Enligt SOS Alarm larmades fyra ambulanser till platsen, men vid 21-tiden hade inte någon person förts till sjukhus.

– Byggnaden var försedd med sprinklersystem som hanterade branden, men det är lite oklart om det kommer att gå att bo kvar här, säger Lars Strandh.

Senare fördes en man som befunnit sig på ovanvåningen till sjukhus med oklara skador. Samma man misstänks också för mordbrand, skriver polisen på sin hemsida.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.