Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Brand i industriområde på Hisingen

Under onsdagskvällen pågick en brand i ett industriområde i Aröd på Hisingen. Ett flertal bilar stod i lågor. Polisen misstänker att brott kan ligga bakom branden.
– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand och skadegörelse, säger vakthavande befäl Johan Josarp.

Enligt räddningstjänsten var branden fullt utvecklad med kraftig rökutveckling.

– Det var flera fordon som började brinna. Vi är i nuläget på plats med fyra enheter och ett ledningsfordon. Ytterligare enheter är på väg, uppgav Mats, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, strax efter att larmet kommit in vid 21.30 på onsdagskvällen.

Elva enheter på plats

Vid klockan 22.30 uppgav Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, att det var fyra bilar som står i brand. Branden ska också ha berört en närliggande byggnad.

– Vi har elva enheter på plats. Det pågår just nu inre och yttre släckningsarbete. Området är avspärrat, sa han.

Vid 23.50 var branden släckt och räddningstjänsten påbörjade avveckling från platsen efter två timmars släckningsarbete. En enhet kommer dock vara kvar under natten.

Ambulans och akutbil fanns på plats men ingen person avfördes.

Polisen misstänker att brott kan ligga bakom branden. Bland annat har de lyckats identifiera flera brandhärdar. Det ska även finnas tecken på att annat än naturliga orsaker ligger bakom brandens uppkomst.

– Vi har startat en förundersökning om mordbrand och skadegörelse, sa Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

På torsdagsmorgonen uppger polisen att att platsen fortsatt är under bevakning.

– Det är avspärrat på platsen. Tekniker kommer åka dit för att göra en undersökning så snabbt som möjligt under morgonen, säger Johan Josarp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.