Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Brand i hamn i norra skärgården

En brand bröt under natten ut i Knippla hamn i Göteborgs norra skärgård. Flera sjöbodar totalförstördes i branden och eftersläckningsarbetet pågick fortfarande under morgonen.

Vid halv fyratiden på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en brand i en hamn på Källö-Knippla i Göteborgs norra skärgård. Flera sjöbodar stod i lågor när räddningstjänsten kom till platsen.

– Det hade börjat brinna i tre sjöbodar som totalförstördes och det fanns även spridningsrisk till en närliggande skeppshandel och en bensinstation, så vi fick inrikta oss på att hindra spridning och att kyla gastankar på bensinstationen så att det inte skulle smälla om branden väl spred sig, säger Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Branden under kontroll

Vid 06.tiden var branden enligt räddningstjänsten under kontroll, även om eftersläckningsarbetet väntas pågå under morgonen.

– Vi fick ganska snabbt kontroll på det när vi väl kommit dit, och i nuläget har Torslanda station har åkt hem tror jag, men vi har fortfarande fyra resurser på plats, säger Micke Olsson.

Var branden startade och vad som orsakade den är än så länge oklart.

– Jag vet faktiskt inte var det har börjat, om det är inuti någon av sjöbodarna, eller utanför.

Även polis och ambulans ryckte ut till branden, men det finns inga uppgifter om personskador i samband med branden.

Två butiker

Enligt Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, ska sex bodar och flera butiker brunnit. Hon säger också att det inte verkar vara några boningshus som är drabbade.

– När det är släckt kommer vi att spärra av och göra en teknisk undersökning.

Polisen brottsrubricerar branden som misstänkt mordbrand i nuläget.

Branden kan påverka färjetrafiken mellan Burö-Knippla-Hyppeln-Rörö , detta enligt Trafikverket.

– Färjan går, men tar i första hand räddningstjänsten ombord, säger Therese Marklund på Trafikverket.

Under morgonen pågick fortfarande eftersläckningsarbetet och räddningstjänsten hade fortfarande flera brandbilar och ett befäl på brandplatsen.

– Sju sjöbodar ska ha brunnit. Vissa sjöbodar har rasat in, men omfattningen är inte klar än, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Rättelse: I en tidigare version av texten angavs att branden startat i Knippla gästhamn. När bilden klarnat visar det sig att branden i själva verket bröt ut i södra delen av Källö-Knippla hamnområde.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.