Brand i Gamlestaden – kraftig rökutveckling

En brand i ett köpcenter spred kraftig rök i Gamlestaden på måndagsmorgonen. Flera enheter larmades till platsen innan räddningstjänsten kunde släcka branden.
– Det har brunnit i ventilationssystemet inne på en restaurang, säger Ulf Magnusson, räddningsledare på platsen.

ANNONS
|

Larmet om branden i Gamlestaden kom in strax efter klockan 10 på måndagsmorgonen. Räddningstjänsten skickade flera enheter till brandplatsen.

– Vi är där med tre stationer, sex enheter plus ledningsenhet och det brinner fortfarande, vi jobbar för fullt, berättade Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Rökutveckling från taket

Kraftig rök spred sig från taket och när räddningstjänsten kom till platsen kunde man snabbt konstatera en brand med risk för spridning.

– Det brann inne i en restaurang och i ventilationen, men vi kunde säkerställa att det inte spred sig ut till konstruktionen. Vi fick också viss hjälp av att sprinklersystemet gått igång, säger Ulf Magnusson, räddningstledare på räddningstjänsten.

ANNONS

Vid 10.40 var den synliga branden släckt och räddningstjänsten kunde rikta in sitt arbete på att säkerställa att den inte spridit sig i konstruktionen och inleda eftersläckning.

– Det stämmer, den synliga branden är släckt, säger Bosse Johansson vid räddningstjänsten.

Oklar brandorsak

Polisen misstänker inte något brott i samband med branden och enligt räddningstjänsten är det oklart var branden började.

– Vi har inte sett några tecken på att den skulle vara anlagd, men det är polisens sak att avgöra. Vi har bara släckt och säkerställt att det inte blev någon spridning. En effektiv insats skulle jag säga, säger Ulf Magnusson.

Vid halv ett meddelar kunde räddningstjänsten avsluta sin insats och lämna platsen.

SOS Alarm skickade initialt fyra ambulanser till platsen, men inga personer skadade sig i samband med branden. Däremot är lokalerna brandskadade.

– Det blev vissa skador inne i restaurangen och en del vattenskador, säger Ulf Magnusson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS