Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Brand i fastighet på Södra vägen

Strax efter klockan 18.15 på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i en fastighet på Södra vägen. Stora delar av flervåningshuset evakuerades.

Räddningstjänsten ryckte ut med sex brandbilar till brandplatsen. Branden kunde delvis släckas. Vad som orsakade branden är oklart i nuläget. Det finns inga uppgifter om personskador.

Buss- och spårvagnstrafiken på Södra vägen blev tillfälligt inställd i samband med insatsen.

Vid 19-tiden är brandkåren fortfarande på plats. Branden kunde inte släckas helt än. Enligt räddningstjänsten Storgöteborg försöker man lokalisera var exakt inom fastighetens konstruktion brandorsaken kommer ifrån.

Flervåningshus evakuerat

Vid klockan 19.13 evakuerades restaurangen i bottenvåningen av fastigheten såsom de tre våningarna ovanför av säkerhetsskäl.

– Vi håller fortfarande på med att få grepp om branden och omfattningen, säger Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Senare under kvällen kunde branden sedan lokaliseras men det fanns ingen prognos på när insatsen skulle kunna avslutas.

– Det är trossbotten mellan bottenvåningen och första våningen i fastigheten. Vi utgår därifrån och letar vidare så vi ser hur långt branden har spridit sig, förklarar han.

Stopp i trafiken uppklarat

Strax innan klockan 21.30 meddelade Västtrafik att trafikstoppet vid Berzeliigatan är uppklarat och att kollektivtrafiken kör åter i båda riktningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.