Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Bröder sköts ihjäl i diskrum på kafé

Sent på fredagskvällen ägde en skottlossning rum i Rinkeby i Stockholm. Två bröder har dött och ytterligare en person skottskadades. – Jag är inte helt säker på att anhöriga har delgivits, säger Per Wetterlind vid polisen i Stockholm.

Det var strax före klockan 22 på fredagskvällen som polisen larmades om en skottlossningen i Rinkeby i Stockholm.

Två personer har dött i en skottlossning. Händelsen ska ha inträffat inomhus i ett diskrum på ett kafé, skriver Expressen.

– Det är två personer som har avlidit på platsen, sa Tove Hägg, informatör vid polisen i Stockholm under fredagskvällen. 

Personerna är, enligt tidningen, bröder och det ska även ha förekommit automatvapen i samband med skjutningen. Därefter ska gärningsmännen ha lämnat platsen i en bil, skriver Expressen.

Stenkastning mot polis

Polisen uppger att det har var stökigt vid brottsplatsen under kvällen. I samband med att man har anlänt har det samlats mycket folk kring platsen, och det har även kastats flera föremål mot de poliser som arbetat där. Enligt polisen ska ingen ha kommit till skada under tumultet. 

En boende i området uppgav under kvällen att polisens helikopter rör sig ovanför Rinkeby.. 

– Den ser ut röra sig mot Tensta, berättade vittnet för GP. 

Polisen rubricerar händelsen som mord alternativt dråp och arbetar nu bland annat med att identifiera de döda personerna och söka efter en eller flera gärningsmän.

– Vi har inga gripna just nu. Vi är på plats och samlar information, sa Tove Hägg vid 22-tiden på fredagen. 

Vädjar efter tips

Kriminalteknikerna har varit på plats vid brottsplatsen under kvällen och natten för att utföra teknisk undersökning och samla in bevisning. 

Samtidigt vädjar polisen om tips från människor som kan tänkas ha sett eller hört något i anslutning till den aktuella brottsplatsen. Via sina Facebooksida lämnar man också information att polisen kommer att vara på plats i Rinkeby under hela helgen för att samla in iakttagelser från allmänheten samt skapa trygghet. 

– Vi kommer finnas på plats i en eller annan form. Det beror ju på hur det här gestaltar sig, det kan antingen vara jättelugnt eller bökigt, säger Per Wetterlind, RLC-befäl vid polisen i Stockholm.

Under natten fick polisen information om att ytterligare en person ska ha sökt vård på sjukhus för lindriga skador. 

Tredje offer skjuten

Personen som sökt sjukvård för sina skador, uppges också ha skottskador. 

– Så har jag förstått det, han ska vara skjuten i armen, säger Per Wetterlind.

De två personerna som konstaterades döda i Rinkeby under fredagskvällen, är troligtvis inte helt identifierade än. 

– Det vågar jag inte svara på, jag är inte helt säker på att man delgivit anhöriga där, säger Per Wetterlind. 

På lördagsmorgonen är platsen fortfarande avspärrad och enligt polisen är dödsoffren ännu inte identifierade.

– Jag kan inte gå in på detaljer kring det här nu. Vi hoppas på att folk ska höra av sig om de vet något om händelsen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Kan vara hämndaktion

Enligt uppgifter till GP kan gårdagens dubbelmord vara en hämndaktion för den explosion som skedde i en lägenhet i Solna tidigare i veckan. En granat kastades då in i en lägenhet där en av de ledande figurerna i ett lokalt gäng ska vara skriven. 

– Det är ingenting vi kan bekräfta just nu, sa Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm, tidigare i veckan om de eventuella gängkopplingar som granatattacken kunde tänkas ha. 

Polisen har inte velat kommentera om gårdagens skottlossning har några kopplingar till en pågående gängkonflikt. 

- Vi utesluter ingenting just nu utan tittar på alla alternativ, säger Mats Eriksson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska vittnen sett fyra män ha lämna platsen kort efter skottlossningen i en vit bil med tonade rutor, och jagas nu för dubbelmordet, vilket polisen inte har bekräftat i nuläget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.