Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Bränderna i Bengtsfors under kontroll

Flera larm om bränder kom under söndagskvällen in till räddningstjänsten efter åska i Bengtsfors. Vid 20-tiden var bränderna under kontroll.

Vid halv sextiden på söndagskvällen fick räddningstjänsten in flera larm om två bränder i Bengtsfors.

Ena branden var lokaliserad mellan Bengtsfors och Billingsfors, och den andra sydöst om Billingsfors. Orsaken är flera blixtrar som slagit ner i den torra marken.

– Den ena branden är mellan två- och trehundra kvadratmeter och den andra är liten, men det finns mycket tillgängligt bränsle där, säger Christian Rodén, och syftar på den torra marken. Vi skyndar oss tid innan branden sprids, det är stor spridningsrisk.

Totalt var sju enheter ute på bränderna, vilket är samtliga resurser som räddningstjänsten i Bengtsfors har tillgängliga. Enligt Christian Rodén ska branden sydöst ha varit beläget nära ett bostadsområde.

Svårt att få vatten

Vid sjutiden hade räddningstjänsten branden sydöst om Billingsfors under kontroll och eftersläckningsarbete hade påbörjats, men branden mellan Billingsfors och Bengtsfors hade spridit sig.

– Den är uppe på toppen av ett berg, det finns inga vägar upp dit och det är svårt att få dit vatten. Vi jobbar på det, men det är fortsatt stor spridningsrisk, säger Christian Rodén.

Vid åttatiden hade båda bränderna släckts, men eftersläckningsarbetet pågår under kvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.