Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil kraschade in i lastbil

Under natten till torsdagen har en bil i hög fart kört in i en stillastående lastbil där en person låg och sov, enligt polisen. En man uppges vara allvarligt skadad. "Det var en rejäl smäll", säger Jörgen Simonsson, insatsledare vid Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund.

Olyckan inträffade på länsväg 160 nära Spekeröd i Stenungsund, vid tvåtiden natten till torsdagen. Enligt uppgifter från platsen ska en personbil kört rakt in i en stillastående lastbil som stod parkerad på en rastplats vid vägen. 

Lastbilsföraren som låg och sov i lastbilen slungades ur sin sovplats av den kraftiga smällen.
 

En allvarlig skadad

En person uppges vara skadad, enligt polisen. 

– Det är föraren till bilen som skadades men jag har inga detaljer kring hans tillstånd, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Enligt räddningstjänsten ska mannen skador vara allvarliga. 

– Det är de uppgifterna vi har fått från ambulanspersonalen. Han hade fått hjälp ur bilen och fördes till sjukhus så fort som möjligt, säger Jörgen Simonsson, insatsledare vid räddningstjänsten. 
 

Fördes till sjukhus

Mannen fördes till Kungälvs sjukhus för vård.

Lastbilsföraren väcktes av den kraftiga smällen men klarade sig utan några skador. 

Innan kollisionen med lastbilen ska personbilen ha kört ner i diket. Bilder från platsen visar att framsidan av bilen blev kraftigt demolerad.

– Vi har i nuläget ingen förklaring till vad som har orsakat olyckan, uppger Jörgen Simonsson.

Vid halvfyratiden natten till torsdagen lämnade polisen och räddningstjänsten platsen. Under natten bärgades det skadade fortdonet och trafiken släpptes på. 

Oklart skadeläge

Mannen kom in till Kungälvs sjukhus i natt, men sjukhusets informatör kan inte svara på hur mannens tillstånd var vid det tillfället. Hans skador uppges dock i nuläget inte vara livshotande.

– Patienten har inte lagts in på vår intensivvårdsavdelning i alla fall, där hamnar de som har livshotande skador. Patienten fördes till en avdelning från akuten, sen om patienten kunnat gå hem under dagen eller om han ligger kvar, det har jag ingen aning om, säger Lisa Arvidsson, informatör vid Kungälvs sjukhus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.