Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Berget gav vika och föll ned på bostäder efter jordskred

På fredagen, lokal tid, inträffade det ett jordskred i närheten av Mexiko City, rapporterar AP. Enligt tidningen ska en person omkommit och flera personer vara försvunna.

På fredagen, lokal tid, inträffade det ett jordskred i Tlalnepantla i närheten av Mexiko City. Ett berg ska ha gett vika och rasat ned på flera bostäder i ett tätbefolkat område. Hittills ska en person omkommit och tio personer vara försvunna, rapporterar AP.

– I detta ögonblick är vår prioritet inriktad på att rädda människorna, sade stadens borgmästare Raciel Pérez Cruz i ett videomeddelande, enligt AP.

LÄS MER: Apokalyps-skräck efter jordbävning i Mexiko

Både räddningspersonal och volontärer ska ha varit på plats och försökt gräva bort skräp och stenar för att leta efter människor som hamnat under. Enligt AP ska området ha tystnat ned i hopp om att höra människors skrik.

– De organiserade oss i en kedja för att ta ut hinkar med sand, sten och spillror. En kollega bor där. Han har en fru och två små barn under spillrorna, sade en av volontärerna till AP på fredagen.

Efter ungefär två timmar meddelade myndigheterna att volontärerna var tvungna att lämna området. Det var enbart familjemedlemmar och släktingar som fick stanna kvar för att hjälpa räddningspersonal i sökandet.

Skredet följer dagar med översvämningar och en jordbävning på 7,0 magnitud som skakade södra Mexiko på tisdagen, och som ska ha känts ända till Mexiko City.

LÄS MER: Dödligt skalv nära Acapulco

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.