Räddningstjänst och polis har sökt efter den misstänkte mannen i runt Stallbackaön.
Räddningstjänst och polis har sökt efter den misstänkte mannen i runt Stallbackaön. Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Båttjuv simmade naken ifrån polisen

Det pågick en polisinsats i Trollhättan under torsdagseftermiddagen där en man, misstänkt för att ha stulit en motoryacht, eftersöktes. När den misstänkte mannen tidigare under dagen ertappades vid båten lyckades han simma naken ifrån polisen.

ANNONS
|

Det var under onsdagen som en man i Trollhättan anmälde att hans båt hade blivit stulen.

– I dag vid 14-snåret hittar målsägaren sin stulna båt förtöjd vid Stallbackavägen, Trollhättans båtklubb och ringer då polisen. Sedan kommer en man fram till båten som då misstänks vara tjuven, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Båtägaren och en bekant till denne försöker hålla kvar den misstänkte mannen på platsen till dess att polispatrullen anländer.

– När han ser polisen komma hoppar han i vattnet och simmar över till Stallbackaön. Med hjälp av räddningstjänsten åker polispatrullen över till ön i en liten gummibåt, men mannen är försvunnen.

ANNONS

Enligt Ttela ska mannen ha flytt från platsen naken och man rapporterar att den stulna båten ska ha varit en motoryacht av modellen Sintra 35.

Kan ha simmat vidare till annan ö

Den misstänkte båttjuven antas nu ha simmat över mot Ljungön eller Långön, alternativt tagit sig tillbaka på fastlandet.

– Vi får in flera bra vittnesuppgifter och vi vet nu vem mannen är. Han är i 45-årsåldern, men varför han är känd hos polisen sedan tidigare vet jag inte.

Strax innan klockan 18 är insatsen fortfarande pågående, men nu på fastlandet.

– Räddningstjänstens sökinsats av person i vattnet avslutad. Det är oerhört strömt där, säger Hans Lippens.

Den stulna båten är säkrad och kommer att återföras till ägaren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS