Båt sjönk utanför Tjörn – man förd till sjukhus

En man har förts till sjukhus efter att båten han befann sig i sjönk utanför Tjörn på lördagskvällen.
– Han var nedkyld men ändå vid god vigör, säger Sara Jönsson, assisterande räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen.

ANNONS
LocationTjörn||

Larmet kom in 19.04 till Sjö- och flygräddningscentralen med sjöradio om att en man befann sig i sjönöd utanför Klädesholmen vid Tjörn.

– Vi fick larmet från en fiskebåt som såg en privatbåt som hade gått på grund och sedan såg han att den sjönk, säger Sara Jönsson, assisterande räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Helikopter samt Sjöräddningssällskapet larmades då. Helikoptern var framme 19.17.

– De började vinscha då med en gång och hissa upp personen. Så de skickade ned sin ytbärgare och vinschade upp den nödställde.

Mannen var nedkyld men kunde röra sig själv. Han har förts till Sahlgrenska sjukhuset. Det är oklart om båten har kunnat bärgas eller inte.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS