Soheila Fors vaknade av en hög smäll och upptäckte att det brann på altanen.
Soheila Fors vaknade av en hög smäll och upptäckte att det brann på altanen. Bild: Privat/Hallands Nyheter

Attentat mot KD-politiker: ”Jag hörde en smäll”

Natten mot fredagen vaknade KD-politikern Soheila Fors av en hög smäll och att det brann på altanen, skriver SVT Nyheter. Branden misstänks ha orsakats av en brandbomb.
– Jag blev lite förvirrad när jag såg lågorna. Minnen kom tillbaka från kriget och förföljelsen i Iran, säger hon till SVT.

ANNONS
|

Soheila Fors är ersättare i Kristdemokraternas partistyrelse. Under natten mot fredagen vaknade hon av en hög smäll i sitt hus i Karlskoga. Sedan upptäckte hon att det brann på altanen.

– Vi skyndade oss och släckte med vatten, men det var tändvätska överallt, säger hon till SVT.

Politikern, debattören och författaren har tidigare varit med om att personer har följt efter hennes bil, kastat stenar på hennes hus och ringt och hotat henne.

Anmälan om försök till mordbrand

Dagarna innan attentatet fick hon återigen flera hotfulla samtal från okända män. För SVT berättar hon att hon själv tror att händelsen är kopplad till hennes kritik mot regimen i Iran.

ANNONS

– Jag är trött och sliten, det känns otryggt, säger hon.

Efter att ha undersökt platsen upprättade polisen en anmälan om försök till mordbrand.

– Familjen är orolig för mig. Barnen särskilt. Min yngsta son är jätteorolig, säger Soheila Fors.

Polisen i Bergslagen bekräftar för SVT att det finns en anmälan om attentatet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS