Anki erbjuder skydd för drabbade i München

På Twitter erbjuder folk sina hem under hashtagen #offenetür för de som drabbats av attacken i München. Svenska Anki Strigl kunde ta sig hem på cykel efter attacken - nu erbjuder hon sitt hem till folk som behöver skydd.

ANNONS
|

"Folk stod på gatan och grät eftersom de inte kom hem", berättar Anki Striglsom befann sig i centralaMünchen vid attacken.

Det var vid halv sju på fredagen som en skottlossning utbröt vid ett köpcentrum i tyskaMünchen. Vid 22.30 rapporterades minst åtta personer döda i attacken av tysk polis som uppmanar allmänheten att undvika offentliga platser eftersomman ännu inte gripit någon skytt. Under kvällen började människor i området att använda hashtagen#offenetür för att erbjuda sina hem till personer som inte har någonstans att ta skydd.

Svenska Anki Strigl, 34, bor i München sedan sju år tillbaka och ären av desom erbjudit sitt hem som skydd till behövande. Hon befannsig på en gatufest med vänner,vidOdeonsplatz, i närheten av sitt hem när skottlossningen ägde rum.

ANNONS

- Min man ringde mig och bad mig ta skydd omedelbart och lämna folkmassan där jag befann mig, säger hon till GP.

Hon berättar att polisen gick genom stan med dragna gevär och att helikopter cirkulerade över platsen hon befann sig på.

LÄS MER:Misstänkt terrorattack i Tyskland - flera döda

- Stämningen blev snabbt orolig. Folk stod på gatan och grät eftersom de inte kom hem. Tunnelbanan gick inte och taxi uppmanades att inte ta upp några passagerare eftersom gärningsmannen fortfarande var på fri fot.

Anki och hennes vänner lyckades ta sig hem med sina cyklar som de parkerat en bit bort och befinner sigi säkerhet i Ankis hem.

Vid 23-tiden harhundratals personer twittrat ut erbjudan om skydd och sängplats till behövande.

Enligt uppgifter från flera tyska medier vårdas omkring100 personerav kristeam efter skottdramat. Polisen misstänker att tre gärningsmän är inblandade i attacken. Ingen person har ännu gripits.

ANNONS