Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Borg lämnade i fredags posterna som vice styrelseordförande för Kinnevik Investment AB samt styrelsemedlem i Bima. Nu lämnar han även uppdraget som rådgivare åt storbanken Citigroup. Bid: Adam Wrafter

Anders Borg lämnar Citigroup

Efter skandalfesten väljer Anders Borg nu att lämna sitt uppdrag för Citigroup. – Det var helt och hållet Anders Borgs eget val, och det respekterar vi, säger Anneli Sundström, kommunikatör för Citigroup, till Svenska Dagbladet.

Texten börjar efter tv-klippet
 

 


Anders Borg lämnar nu sitt uppdrag som rådgivare åt den internationella storbanken Citigroup, skriver Svenska Dagbladet. Detta efter skandalfesten som ägde rum i Stockholms skärgård.

 

 

Det är inte det första uppdraget som Anders Borg lämnar. I fredags hoppade han av uppdraget uppdraget som vice styrelseordförande för Kinnevik, samt sfärens bolag Bima. 

Började 2015

Anders Borg påbörjade sitt uppdrag i Citigroup 2015 där han främst ha varit med och bidragit till affärsutvecklingen inom den nordiska verksamheten. Han har dessutom agerat global rådgivare för verksamheten som riktas mot offentliga sektorn.

Enligt Svenska Dagbladet fick Citigroup beskedet igår eftermiddag.
– Det var helt och hållet Anders Borgs eget val, och det respekterar vi, säger Anneli Sundström, kommunikatör Citigroup, till Svenska Dagbladet.

Polisens anmälan kvarstår

Han kommer dock fortsätta att sitta kvar kvar i World Economic Forum. Ekot skriver att polisen att gå vidare med den anmälan som upprättats mot Anders Borg där han, bland annat, misstänks för sexuellt ofredande. Totalt har det inkommit tre anmälningar varav två har lagts ner, enligt polisen.

Tjänstgörande stationsbefäl beslutade efter samtalen att upprätta en anmälan mot Anders Borg. På måndagen tog polisinspektör Magnus Berntsen över som ansvarig förundersökningsledare för utredningen.

Enligt honom grundar sig bevismaterialet till största del på medieuppgifter.

– Så vitt jag vet finns det inga kända vittnen eller kända målsägare, alltså någon som blivit utsatt, som hört av sig. De personer som har gjort det har med störst sannolikhet inte varit där, utan har sett detta i medier och efter det velat anmäla honom, säger Berntsen till TT.

Han kommer nu att gå igenom fallet och avvakta om det kommer in fler uppgifter innan han fattar några beslut.
– Jag kommer att titta igenom det här nu och avvakta om fler uppgifter kommer in, säger Magnus Berntsen till TT.

Bad om ursäkt på Facebook

Anders Borg har polisanmäls för sexuellt ofredande, för olaga hot och eventuellt för förolämpning. Han själv har själv bett om ursäkt för det inträffade på Facebook och meddelat att han ska söka hjälp och att händelsen inte kommer att upprepas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.