Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/1

Amerikanerna lurade på 201 miljoner dollar – av kärleksbedragare

Under det senaste året har den amerikanska befolkningen lurats på omkring 201 miljoner dollar av kärleksbedragare online. Det är en ökning med 40 procent jämfört med 2018.
– Ge aldrig pengar eller gåvor till någon du aldrig träffat. Det är en kärleksbluff, säger Federal Trade Commission till CNN.

Bedrägeri kring kärlek online växer dramatiskt. Ibland kan bedrägerierna hålla på i flera månader eller till och med i år.

I USA har landets romanssökande befolkning bedragits på 201 miljoner dollar på detta sätt under 2019. Det rapporterar CNN. Det är en ökning med 40 procent jämfört med året innan.

Vanligtvis använder sig bedragarna av påhittade profiler på diverse dejtingsajter eller sociala mediekanaler.

– Deras hemstad är nästan aldrig samma stad som offret befinner sig i utan oftast utger de sig för att jobba inom militären, på en oljerigg på andra sidan havet eller som läkare internationellt, säger Federal Trade Commission (FTC) till CNN.

Andra tecken på att det är en bedragare är att man vill ha pengarna via presentkort och inte direkt in på kontot. Man vill också ha pengar innan man träffats i verkligheten.

– Presentkort är för gåvor och inte för betalningar. En som vill ha pengar via presentkort är alltid en bedragare, säger FTC.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.