30 grader - men Göteborg kan klara sig från åskan

Lördagen blir sannolikt varm och solig. Det är först under sena eftermiddagen och kvällen det finns en risk för lokala åsk- och regnskurar, enligt SMHI.

ANNONS
|

Det kommer bli ända upp till 30 grader varmt under lördagen och det är först framåt 17-tiden som värmen kan börja klinga av några grader. Det visar SMHI:s prognos för lördagen. De meddelar att det fortfarande finns risk för åska och lokala regnskurar når Göteborgsområdet.

– Det är inte förrän senare, så det kommer vara soligt väder under nästan hela dagen. Det är mer framåt eftermiddagen och kvällen som det kan börja bildas värmeåska, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Fuktiga och varma luftmassor har redan nått Västkusten och det är den som kommer att stiga uppåt under dagen, svalna av och kan orsaka åska.

ANNONS

– Det är ner mot Halland och upp mot Göteborgsområdet, men det ser ut att vara mest i de södra delarna, så inte så mycket norr om Göteborg, säger Moa Hallberg.

Finns det fortfarande risk för nederbörd?

– Lokalt, men inte jättemycket för just Göteborgsområdet. Det är mer runt Kronoberg som det kan bli lite större mängder, säger Moa Hallberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS