20-tal kor i tågolycka – förseningar i trafiken

Ett tåg har kört på ett antal kor mellan Åmål och Säffle. Loket måste dras loss vilket innebär att sträckan mellan Karlstad och Göteborg drabbas av förseningar.
– Tåget har spårat ur och det ligger ett antal kor fastklämda under, säger Mats Öhman vid polisen region Bergslagen till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var vid halv tolvtiden som ett tåg körde på ett okänt antal kor mellan Åmål och Säffle, vilket ledde till skador på loket.

– Vi vet inte hur många som blev påkörda. Men det ska ha befunnit sig ett 20-tal kor på banvallen. Tåget är trasigt och kommer inte kunna ta sig därifrån för egen maskin. Ett axelpar har hoppat av rälsen så vi måste också kontrollera om det är några skador på rälsen, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

– Tåget har spårat ur och det ligger ett antal kor fastklämda under. Vi har kontaktat jägare som ska hjälpa djurägaren att avliva ett antal skadade kor, säger Mats Öhman vid polisen region Bergslagen till Aftonbladet.

ANNONS

Ett 50-tal passagerare på det olycksdrabbade tåget har fått evakueras till bussar.

Incidenten leder till förseningar på sträckan Karlstad-Göteborg. Trafikverkets första prognos är att trafiken åter ska rulla förbi platsen vid 18.00.

– Men det är en väldigt försiktig prognos i nuläget. SJ har bestämt att vända tågen i Åmål och Säffle. Det är busstransport däremellan, säger Sofia Lindahl.

Hon uppmanar alla som ska resa på sträckan att hålla tät kontakt med tågbolagen för att uppdatera sig om läget.

– Just nu sätter vi alla klutar till och försöker få till en trafikerbar situation och få bort loket som är skadat. Ägaren till boskapen är också på plats, säger Sofia Lindahl.

Texten uppdateras.

ANNONS