Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vikt-hånas på nätet – här är tv-stjärnans gripande svar

Prison break-stjärnan Wentworth Miller hånas för sin viktuppgång i sociala medier. Här är skådespelarens gripande svar till alla som sprider bilden.

"I dag upptäckte jag att jag blivit föremål för ett internet-meme. Det är inte första gången. Men den här skiljer sig från de andra."

Så inleder skådespelaren Wentworth Miller ett Facebook-inlägg där han på ett mycket personligt sätt kommenterar den hånfulla bilden som spridits de senaste dagarna.

Där poserar en vältränad Miller i bar överkropp från inspelningen av Prison Break jämte en paparazzi-bild från 2010. Den bifogade texten är nedlåtande om hans förändrade fysik.

Det hör inte till vanligheterna att kändisar kommenterar den här typen av bilder. Men för Miller har den en större betydelse. 

2010 befann sig tv-stjärnan i en djup depression och hade i det närmaste lämnat skådespelarkarriären bakom sig. Han var självmordsbenägen, skriver han, och vände sig till mat för tröst.

– Så jag gick upp i vikt. Big f-cking deal!

– Jag har kämpat mot depressioner sedan barndomen. Det är en kamp som kostat mig tid, karriärmöjligheter, relationer och tusentals sömnlösa nätter, förklarar han.

Påminnelsen om den svåra perioden i hans liv kom först som en chock.

– Jag ska erkänna, att först gången jag såg bilden dyka upp i min sociala flöden gjorde så gjorde det så ont att jag knappt kunde andas. Men som allt annat i mitt liv så väljer jag att vända det till någonting meningsfullt.

Miller förklarar att han nu väljer att hämta styrka från bilden eftersom den påminner honom om att han tagit sig igenom en svår period i hans liv. I dag mår tv-stjärnan bättre och gör ingen ingen större hemlighet av sin kamp mot depressionerna.

Inlägget har gillats drygt 77.000 gånger och hyllas i sociala medier.

"Jag brukar dra mig för att skriva svar på kändisinlägg eftersom jag vet att ni sällan har tid att läsa eller svara på något jag skriver. Men ditt inlägg har gjort djupt intryck på min dotter Jess. Hon avgudar dig och har chockerats av andras grymma beteende", skriver bland annat en Natalie på Facebook.