Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Video kan visa nästa Iphone – och du kommer inte gilla den

En ny video som kan visa upp nästa Iphone 7 ger en bättre bild av Apples kommande uppdatering. Men risken är stor att många kommer bli besvikna.

Vi har sett flera läckta bilder av vad som påstås vara nästa Iphone 7. Stor fokus har legat på den nya kameran men också på det faktum att 3,5-jacket kan försvinna.

Det överensstämmer med en ny video som kinesiska Weibo kommit över och som laddats upp på Youtube. I klippet jämförs det som påstås vara Iphone 7 med en Iphone 6S och vid en första anblick går de knappt att skilja åt.

Kameralinsen på Iphone 7 är något större – och ja den sticker fortfarande ut – och den nya modellen verkar ha något mindre iögonfallande antennlinjer. Hörlurskontakten är mycket riktigt borta och har fått ge plats åt en extra högtalare.

Sedan den första iphone-modellen lanserades 2007 har varje ny generation bjudit på en större omdesign medan den efterföljande S-modellen bara haft mindre ansiktslyft.

De blygsamma designförändringarna på Iphone 7 påminner mer om den senare, en slags Iphone 6S-S.

"Grejen är att om du tar bort något som folk älskar och behöver, som ett uttag för hörlurar, så måste du gömma undan de dåliga nyheterna med en annan grym nyhet. Men det verkar inte som om Apple har några", skriver Forbes som förutspår att många Iphone-spekulanter kommer bli besvikna.

Det ligger helt i linje med tidigare rapporter om att Apple medvetet håller på en större designförändring till nästa år då Iphone fyller tio år.

Det finns dock inget som bekräftar att telefonen i videon är den slutliga versionen så vi får vänta tills i höst innan vi ser vad Apple egentligen har att bjuda på.