Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Tog selfie vid underverket – föll nedför stup

Den tyske turisten skulle ta en hoppande selfie vid Machu Picchu. Snubblade och föll mot sin död.

Den 52-årige mannen var på besök vid Machu Picchu i Peru – ett av världens sju underverk – och ska ha sökt sig utanför avspärrningarna. Enligt uppgift till Daily Mail passerade han flera varningsskyltar på vägen i jakten på en bättre utsiktsplats.

Man tror att mannen landade snett efter hoppet och sedan trillade nedför klippkanten. Han föll över 100 meter och omkom på platsen.

Det är inte första gången det händer. För två år sedan omkom en 26-årig amerikanska i en liknande olycka i den historiska staden.

Turister som poserar vid farliga sevärdigheter utgör merparten av selfie-relaterade dödsfall. I höstas omkom en belgisk kvinna sedan hon föll ner i en kokande gejser. I norska Trolltunga föll en ung kvinna mot sin död sedan hon försökt ta en selfie vid den hisnande utsikten. 

2013 omkom en pilot och en passagerare i en flygplanskrasch i Colorado, USA. En utredning, som stärktes av ljudupptagningar, visade att olyckan kan ha orsakats av att piloten skulle ta en selfie.

Enligt en sammanställning av sajten Priceonomics, som släpptes i januari 2016, hade minst 49 människor omkommit i olyckor relaterat till selfies sedan 2014.

Största andelen omkomna är i 21-årsåldern och till övervägande del män, cirka 73 procent.

De allra flesta omkommer i en fallolycka, tätt följt av drunkning och tåg.

40 procent av dödsfallen inträffar i Indien. För att komma till bukt med problemet har den indiska staden Bombay inför 15 så kallade "no selfie zones".