Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tinderdejten: "Blek hyn så blir du vackrare"

"Du skulle se mycket bättre ut om du var vitare". Den kommentaren fick Takara Allen från en kille på dejtingappen Tinder. Nu sprids hennes vassa replik på sociala medier.

Den var en fredagsmorgon för några veckor sedan som Takara Allen vaknade till meddelandet. Avsändaren var en kille hon tidigare hade matchat med på Tinder.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Ta inte det här på fel sätt nu, men jag kollade igenom dina bilder på Instagram och undrar bara om har funderat på att bleka din hy?? Du skulle se mycket bättre ut om du var vitare! ;P"

Hennes svar till killens kommentar?

"Har du funderat över att dricka blekningsmedel för världen skulle bli så mycket vackrare om du gjorde det".

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 15.40.04

I ett inlägg på Facebook berättar hon hur hon reagerade på den förnedrande och nedsättande kommentaren:

"Att vakna till det här djävulskapet en fredagsmorgon. Vad är det för fel på folk som tycker att det är okej att säga så här till någon? Som om mörkhyade personer inte redan kämpar tillräckligt med att anpassa sig efter skönhetsideal, det här gör det bara ännu värre."

Hon fortsätter:

"Under hela min uppväxt har jag fått höra att "du skulle vara finare om du var ljusare i hyn" och "du är söt för att vara en svart tjej" som om svarta kvinnor generellt är oattraktiva och det blir en överraskning när vi inte är det."

Hon avslutar inlägget med: "Om du måste säga "jag menar inte att vara förolämpande/rasistisk/elak" innan du öppnar munnen, SÄG INGENTING"

Killens kommentar har inte bara fått Takara Allen att reagera.

"Är det här ett sjukt skämt", "Hur kan man vara så okänslig" och "den där killen kan dra åt helvete. Du är vacker, punkt slut" är några av reaktionerna hon har fått på sitt Facebookinlägg.