Tidning: Nya iphone gör dina proffslurar sämre

När Apple tog bort ljudpluggen på Iphone 7 lovade de skicka med en lösning för vanliga hörlurar. Nu är det bevisat att ljudet bara blir sämre.

ANNONS
|

Apple vill att vi skrotar sladdaroch går direkt till trådlösa hörlurar, så när de släppte Iphone 7 nyligen var hörlursuttaget borta.

I stället skickade de med en liten vit adapter så att kunder som redan investerat i ett par dyra high end-lurar, eller på annat sätt hängt upp sin musikkonsumtion på det analoga uttaget,kunde lyssna på som vanligt.

Men nu visar det sig att den lilla adaptern faktiskt gör ljudet sämre. Inuti den lilla kabeln sitter ett kretskort som omvandlar den digitala signalen till en analog och tester av tyska tidningen Heisevisar svart på vitt att ljudkvaliteten blir avsevärt sämre än om man hade använt hörlursuttaget.

ANNONS

Testet med adaptern är gjord på Iphone 6S och Ipad Air som hade både ett analogt uttag och lightning-uttag.

"Resultatet är tydligt: Med en Iphone 6S försämras den dynamiska bredden med 4,5 dB(A) för 24-bits musikfiler. För Ipad Air, försämras den med 3,8 dB(A). Signalen försämras även förmusikfiler med 16 bit, även om det inte är lika drastiskt.", skriver tidningen.

Tidningen understryker noga att även om skillnaderna är mätbara rent tekniskt så är det inte troligt att örat kan höra någon nämnvärd skillnad i ljudkvalitet.

En teori är att digital-till-analog-omvandlaren inne i adapter-sladden är sämre än den som fanns inbyggd i tidigare generationers iphone-modeller.

ANNONS