Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Joakim Brodén i Sabaton måste gå till Norge efter en vadslagning.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Svensk rockstjärna tvingas gå till Norge efter fyllevad

Sångaren i det svenska Metalbandet Sabaton slog vad med sina bandkamrater om att han kunde gå eller springa till nästa spelning. Han visste inte då att den var i Trondheim, 778 kilometer bort. “Det här är skit helt enkelt”, säger en uppgiven Joakim Brodén.

Det var under en blöt kväll i Falun som det ödesdigra vadet kom till. Han vill inte gå in på vad det egentligen gällde men medger att han inte hade en aning om vilka konsekvenser det skulle få.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

“Jag blev full som fan i går på kalas och gjorde dumma saker”, säger han i en video till fansen.

Enligt en uträkning gå Googles karttjänst kommer det ta Joakim Brodén minst 160 timmar att ta sig till Trondheim där hans band Sabaton ska spela på Trondheim Metal fest som pågår mellan den 1 och 3 oktober. Planen är att gå mellan fyra och åtta timmar om dagen, enligt norska Trd.by som intervjuat svensken.

Joakim Brodén hoppas få mycket hjälp av fansen under resans gång.

“Så om ni ser en hemlös svensk gå efter vägen så kan ni ju vara snälla och bjuda på en öl. Eller lite mat kanske”, säger han.

Brodén ser dock en oväntad men välkommen bieffekt av det förlorade vadet: Han anländer till musikfestivalen i sitt livs bästa form. 

Tillhandahålls av Zappat.se - följ oss på Facebook!