Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sonen Allan fyllde 20 år och tog student samma dag. Tack vare sjukhusets insats kunde hans mamma vara med och fira honom. Foto: Regionshospitalet Holstebro

Svårt sjuka Karin fick se sonen ta studenten – tack vare sjukhuset

Karin Gielsgaard ville delta på sin sons student. Men situationen försvårades av att hon är inlagd på intensivvårdsavdelningen och kopplad till en respirator. Då ställde sjukhuset upp – och körde henne tre mil för att uppfylla hennes önskan.

Det är Regionshospitalet Holstebro i Danmark som står för insatsen, som nu hyllas i sociala medier.

Patienten Karin Gielsgaard ville inget hellre än att fira sonen Allan som fyllde 20 år och tog studenten på samma dag. Men att hon skulle få göra det var ingen självklarhet då hon är inlagd på intensivvårdsavdelningen och uppkopplad till en respirator.

Då bestämde sig sjukhuset för att ställa upp – genom att köra henne till sonens skola i en sjuktransport.

Både läkare och sjukvårdspersonal följde med till skolan, som ligger cirka tre mil från sjukhuset.

Om detta skriver sjukhuset själva på sin Facebooksida.

Överläkare Jon Lindskov, som följde med Karin, berättar om dagen i inlägget:

"Det blev en riktigt fin upplevelse för Karin. Vi var väl förberedda och hade tagit med nödvändig utrustning, som respirator, sug och övervakningsutrustning" och tillägger att dagen gav "ökad livskvalité för en patient som länge legat inne på intensivvårdsavdelningen.

"Det blev en festlig avslutning på en riktigt bra dag – både för patienten, familjen och sjukhuset" avslutas inlägget, som under fredagen hade delats över 1 000 gånger.