Bioåret 2016 bjuder bland annat på de här godbitarna.
Bioåret 2016 bjuder bland annat på de här godbitarna.

Stor guide till filmåret 2016: Filmerna du inte vill missa

ANNONS
|

2016 blir ett späckat filmår och Hollywood levererar en mängd efterlängtade storfilmer vars produktionsbolag alla hoppas på att åtminstone komma i närheten av suget efter Star Wars: The force awakens.

De totala intäkterna från den nya Star Wars-filmen slog rekord i Nordamerika med 1,7 miljarder kronor i intäkter under öppningshelgen, och visst är Star Wars tillbaka redan under 2016.

Rogue One: A Star Wars story utspelar sig mellan episod III och IV i Star Wars-universumet och introducerar en grupp rebeller som planerar att stjäla ritningen till Dödsstjärnan. Det dröjer dock till i december innan den godbiten dyker upp på bio, men det finns gott om potentiella guldkorn på vägen dit.

ANNONS

Inget filmår är numera komplett utan uppföljare och 2016 bjuder på bekanta titlar som Star Trek, Captain America, Hitta Nemo och Independence Day, som är tillbaka efter 20 år i träda.

I motsatt riktning rör sig J.K. Rowling och tar oss med till en ny förtrollande värld via Fantastiska vidunder och var man hittar dem, som utspelar sig 70 år före Harry Potter-böckerna.

I mars får vi lära oss mer om varför Batman och Superman är så arga på varandra och bioskratten ska bland annat Zoolander 2 och Masterminds stå för.

Svenskar då? Jo då. Den svenska framgångsvågen i Hollywood rullar vidare. Alexander Skarsgård visar upp en avundsvärd tvättbräda, Joel Kinnaman är superskurk och Alicia Vikander kan vinna fina priser för The Danish girl, som går upp på biografer redan i februari.

Nedan listar vi 25 filmer, 25 premiärdatum och 22 trailers till storfilmerna som har premiär 2016 – din kompletta guide till bioåret!

Tillhandahålls av Zappat.se - gilla oss på Facebook!

ANNONS