Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sonen retades för strumporna – mammans försvar tokhyllas

Sonen hade strumpor med hjärtan på. Då blev han utskrattad – av ett annat dagisbarns förälder. Men mammans försvar har fått flera tusen att ställa sig bakom sonens strumpval.

Brittiska Shona Campbells hade precis hämtat sin son på dagis förra veckan när hon hörde en av de andra barnen och dennes mamma skratta åt sonens strumpor och kalla dem "tjejiga".

Sonen Harry hade själv valt sina strumpor för dagen – vita med rosa hjärtan på och det var just det den andra mamman och hennes barn reagerade över.

Mammans reaktion gjorde Shona Campbell så irriterad att hon skrev ett långt ilsket Facebookinlägg.

"Du kanske trodde att jag inte hörde dig, men det gjorde jag! När ditt barn reagerade på att min son hade hjärtan på sina strumpor, och kallade dem för tjejiga, höll du bara med och skrattade" skriver hon och fortsätter:

"Min son är tre år, han älskar hjärtan, rosa och att leka med dockor. Men mer än något annat älskar han sin självständighet och att göra egna val"

 
 

Vidare förklarar hon att hon uppfostrar sin son att vara och göra precis det han vill och att hon inte accepterar att folk skrattar åt honom eller bestämmer vad han ska ha på sig.

"Det här är den perfekta ålder att låta sin barn fatta egna beslut och komma fram till vem de är, inte vem samhället tycker att de ska vara."

Skärmavbild 2016-03-31 kl. 15.12.04

Hennes åsikter verkar vara uppskattade – inlägget har i skrivande stund delats över 100 000 gånger.

Och bland kommentarerna märks det att Shona och Harry har stort stöd.

Skärmavbild 2016-03-31 kl. 15.52.52

I ett nytt inlägg tackar Shona Campbell för all support.

"Det här med könsstereotyper är uppenbarligen en stor sak och det här har engagerat så många. Ja, det var bara ett par strumpor, ja, mamman kanske bara var obekväm i situationen och inte visste hur hon skulle bete sig. Men jag tycker att man ska säga åt barnen och visa att det inte är okej att skratta åt något de tycker är "annorlunda" skriver hon.

Skärmavbild 2016-03-31 kl. 14.45.22