Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smygkika på nya Zelda – spelet som ska rädda Nintendo

Nintendo bjuder på klipp från det kommande Zelda-spelet Breath of the wild. För den japanska speltillverkaren är det här det viktigaste spelet på länge.

Nintendo har upplåtit ett helt bås på spelmässan E3 åt Zelda: Breath of the wild som är det 18:e spelet om Links äventyr i Hyrule. Spelet skulle ha släpps redan 2015 men Nintendo valde att skjuta på lanseringen i väntan på nya spelkonsolen NX.

En orsak kan vara att försäljningen av Wii U varit långt under förväntningarna och att man vill ha en stortitel när den nya generationen av spelkonsol når marknaden.

Zelda: Breath of life har redan kallats Nintendos största och mest ambitiösa satsning på många år. Den öppna spelvärlden, som av vissa beskrivits som post-apokalyptisk, uppges vara tolv gånger större än The Twilight Princess.

En stor förändring är att Link, och därmed användaren, får betydligt större frihet att utforska spelvärlden än tidigare.

För Nintendo är Zelda: Breath of the Wild den viktigaste titeln på länge och ses som ett nyckelspel för att vinna över fansen till kommande NX.

– Bolaget har massvis av trogna fans men många av dem köpte inte en Wii U, och det beror på att det inte fanns så många spel från start. Efter det uppstod ett jätteglapp mellan titlarna, säger spelredaktören Chris Dring från sajten MCV till BBC.

Zelda: Breath of wild släpps 2017 i samband med att spelkonsolen Nintendo NX landar i butikerna.