Skategeniet Rodney Mullen gör comeback med ny video

Efter åratal av skateboard-åkning var Rodney Mullens kropp så sliten att han knappt kunde gå. Nu gör han comeback med sin första trickfilm på tolv år.

ANNONS
|

FilmenLiminal är den första han medverkar i på över tio år och är inspelad tillsammans med Dhani Harrison, som till George Harrison, och filmmakaren Steven Sebring.

Orsaken till hans långa frånvaro är de förslitningsskador som hans kropp fått av att stå i samma position på brädan under alla dessa år.Mullen beskriver det som att hans lårben låsts fast i höften,och när det var som allra värst kunde han knappt gå, än mindre åka bräda.

Läs också: 47-åringen gör det "omöjliga" skateboard-tricket

När läkarna inte kunde hjälpa honom tog han på sig att utveckla en egen form av rehabilitering. Bland annat slog han på kroppen med skruvmejsel och använde bilen som redskap i hopp att återfårörligheten. Han har själv beskrivit metoden som "medeltida".

ANNONS

– Ofta blev det för mycket så att jag skrek ut min smärta och drabbades av panik av tanken att jag gjorde mer skada än nytta. Sen, en kväll, när jag hängde från bilen hörde jag ett litet "knäpp". När jag ställde mig upp märkte jag att kalkpålagringen lossnat och att jag kunde röra på leden igen. Det var början på allt som skulle komma, berättar Mullen för tidningen Rolling Stone.

Videoklippet är hans stora comeback och det faktum att han bjuder på flera nya trick är en signal om att 50-åringen fortfarande har mycket kvar att ge.

Rodney Mullen, ibland kallad The Godfather of Skateboarding, räknas som en av pionjärerna inom skateboardingen. Han var en del i den numera legendariska laget Bones Brigade och utvecklade under 1980-taletmängder med freestyle-trick, bland annat flatground ollie och kick-flip.

ANNONS