Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Servitören Mark Quinn tillsammans med 2-åriga Pixie. Foto: Katie Donaldson

Servitör hyllas som hjälte efter ”dejt” med 2-åring

Även en småbarnsförälder vill ibland kunna sitta ner för att i lugn och ro äta middag tillsammans med sina vänner. Tack vare servitören Mark Quinn var det precis vad Katie Donaldson fick göra för några veckor sedan. ”Tack för att du tog min 2-åring Pixie på hennes första dejt” skriver Katie i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

Det hela började för några veckor sedan när 27-åriga Katie Donaldson skulle äta middag tillsammans med några vänner som hon inte träffat på flera år i Manchester, England. I brist på barnvakt tog hon också med sin 2-åriga dotter Pixie till restaurangen. Där mötte de servitören Mark Quinn.

Förutom att servera den lilla flickan en Musse Pigg-pizza som han delade i perfekta ”Pixie-bitar” gav han henne kritor och såg till så att hon hade det bra.

När den 27-åriga servitören sedan märkte att mamman hade fullt upp med att serva sin dotter, och varken hann äta sin mat eller prata med sina vänner, frågade han om Pixie ville sätta sig vid ett eget bord och äta glass med honom.

Uppmärksammat inlägg

Katie Donaldson blev väldigt glad och tacksam över servitörens hjälpsamhet och bestämde sig för att skriva ett inlägg om händelsen på Facebook.

”Det kanske inte låter så mycket, men att få tio minuter ensam tillsammans med mina vänner var ljuvligt”, skriver hon och fortsätter:

”Så tack servitören för att du tog min 2-åring på hennes första dejt. Tack för att du lät hennes upptagna mamma få äta middagen i fred, tack för du fick mitt lilla barn att känna sig som en prinsessa och tack för att du ansträngde dig så för en liten flicka du aldrig hade träffat förut.”

Hyllas om vardagshjälte

Hennes inlägg blev snabbt viralt och när det delats över 300 gånger nådde det till slut fram till servitören i fråga som nu hyllas som en sann vardagshjälte.

– Jag skrev inlägget eftersom människor som Mark förtjänar lite uppmärksamhet. Det händer alldeles för mycket negativa saker i världen, säger hon till Manchester Evening News.

Mark Quinn själv tycker inte att det han gjorde var något utöver det vanliga.

– Jag brukar ha ganska bra hand om barn och brukar alltid försöka ge det lilla extra till mina kunder. Det var något speciellt med Pixie och jag gjorde helt enkelt vad jag kunde för att göra middagen så enkel som möjlig för Katie.