Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Så kommer Iphone 8 se ut – kan göra dig besviken

Nu vet vi hur nästa Iphone-modell kommer se ut. Och det kan göra vissa besvikna.

Apple behöver göra något radikalt för att inte göra marknaden besviken vid nästa iphone-släpp. Apple är naturligtvis medvetna om detta, och det är därför som varje liten nyhet och läckt uppgift nagelfars.

Ett ihärdigt rykte har varit att Apple äntligen ska göra någonting åt skärmen som fallit efter konkurrenterna. Medan Samsung redan har släppt flera generationer lurar med skärmar som går kant till kant, har Iphone-ägare fått nöja sig med väl tilltagna ramar och samma gamla design. 

LÄS OCKSÅ: Här är de hetaste ryktena om Iphone 8

I veckan kom dock uppgifter som kan göra många Apple-fans besvikna.

Enligt läckta uppgifter till JPMorgan Chase, som 9to5mac citerar, kommer Iphone 8 förvisso har en skärm som går ända ut i kanten, precis som Samsung Galaxy. Men till skillnad mot tidigare fan-skisser verkar det som att telefonen kommer ha en tydlig kant såväl upptill som nedtill.

Det har länge cirkulerat uppgifter om att Apple, i ett led att göra plats för större skärm, integrerar fingeravtrycksläsaren med glaset. JP Morgan Chase rapporter att det fortfarande verkar vara en fråga som Apple försöker lösa – eller i varje fall inte har något definitivt besked om.

Det finns också uppgifter om att fingeravtrycksläsaren kan komma att hamna på baksidan av telefonen.

LÄS OCKSÅ: Här är alla Iphone-modeller genom åren

JPMorgan Chase säger vidare att formen kommer vara ungefär samma som vi sett sedan Iphone 6, det vill säga runda och mjuka kanter men där det formgjutna aluminiumskalet byts ut mot baksida i glas och ram i aluminium. Det förra är en förutsättning för att ladda telefonen sladdlöst.

Bara några dagar efter ett det läckt ut skisser på Iphone 8 från en fabrik hade OnLeaks och GearIndia satt ihop en mycket naturtrogen 3D-video av hur telefonen kan komma att se ut.

Uppgifterna om att de nya Iphone-modellerna kommer få dubbla kameralinser som sitter horisontellt i stället för vertikalt som i dag verkar gälla än.

Sedan tidigare vet vi också att Apple jobbat på att få till en kamera med 3D-sensor så att du exempelvis kan identifiera dig med ansiktet.

Men vad hände med Iphone 7S då? Jo då, Apple kan också räkna och enligt JP Morgan Chase kommer det släppas två 7S-modeller också, en vanlig och en Plus-modell.

En för konsumenter oroande uppgift är att Apple kommer tvingas höja priserna på sina telefoner på grund av dyrare tillverkningskostnader.

Enligt JP Morgan kan Iphone 8 komma att spränga 1000-dollargränsen. Men då kan det ingå ett par Airpods…

VIDEO: Iphone 2007-2017