Nytt twitter-bråk mellan Trump och Cruz i natt

Donald Trump och Ted Cruz har hamnat i ett infekterat bråk på Twitter om sina fruar. I natt eskalerade konflikten ytterligare.Donald Trump och Ted Cruz har hamnat i ett infekterat bråk på Twitter om sina fruar. I natt eskalerade konflikten ytterligare.

ANNONS
|

Allt började för två dagar sedan när Donald Trump fick nys om en annonskampanj - finansierad av en anti-Trump-organisation – som spred nakenbilder av fastighetsmiljardärens fru Melania. Bilden var tagen ur en flera år gammal GQ-artikel och spreds med texten "Möt Melania Trump. Er nya Först Lady".

Bilden fick Trump att avfyra en rad syrliga meddelanden på Twitter riktade mot Ted Cruz –och hans fru.

"Wow @SenTedCruz, det var ett riktigt lågvattenmärke att använda bilder av Melanie från GQ. Var försiktig eller så kommer jag lägga korten på bordet om din fru."

Han tonade senare ned sitt meddelande något.

Ted Cruz svarade:

ANNONS

"Bilden kommer inte från oss. Donald, om du försöker attackera Heidi så är du fegare än jag trodde. #saknarklass".

Inlägget fick dock många att undra exakt vad Donald Trump menade med att lägga korten på bordet – "spill the beans –och spekulera i vad för känslig information han kan sitta på.

I en intervju med sajten Politico avfärdade Heidi Cruz det hela som ett tomt slag i luften.

– Som du säkert känner till vid det här laget så har det mesta som Donald Trump säger ingen som helst förankring i verkligheten, sade hon.

I natt avfyrade Donald Trump nästa torped i vad som allt mer börjar likna ett ensidigt sandlådekrig. Budskapet: Min fru är snyggare än din.

I meddelandet bifogar Trump en bild med Heidi Cruz och Melania Trump sida vid sida och texten: "Behöver inte lägga korten på bordet – en bild säger mer än tusen ord."

Ted Cruz svar är mer sansat, om än med ett visst mothugg.

"Donald, riktiga män attackerar inte kvinnor. Din fru är förtjusande, och Heidi är mitt livs kärlek."

Tidningen GQ, vars bilder blivit politiskt slagträ, verkar minst sagt roade av bråket.

"Om GQ ska tvingas in i en politiska debatt så måste vi påpeka att Melania ser fantastisk ut på den här bilden, även om hon mer signalerar Kate Upton än Jackie Kennedy. Och om Trump och Cruz ska använda ett av våra vackra omslag för att komma med hot så bör de åtminstone bjuda in oss till nästa debatt."

ANNONS
ANNONS