Här är bilden som dominerar sociala medier just nu.
Här är bilden som dominerar sociala medier just nu.

Kan du hitta pandan bland alla snögubbar?

ANNONS
|

Få har väl hunnit glömma #Dressgate vid det här laget. Bilden på klänningen som var svart och blå när somliga tittade på den och guld- och vitfärgad när andra granskade den. Nu får en ny bild det kollektiva nätet att klia sig i huvudet.

Det hela började med ett Facebook-inlägg signerat den ungerske illustratören Gergely ”Dudolf” Dudás, skriver Huffington Post.

Den 16 december lade han upp en bild på sin sida och utmanade sina fans att hitta en panda bland en mängd snögubbar.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

68 000 tummar upp och 133 000 delningar senare har vi en otippad viral succé med vidare spridning på Twitter och Instagram. Och antalet engagemang på "Dudolfs" Facebook-inlägg bara ökar, minut för minut.

ANNONS

Orsaken till den massiva spridningen tycks vara det faktum att vissa personer hittar pandan direkt, medan andra behöver betydligt mer tid än så. I vissa fall ger folk helt enkelt upp.

”Jag har letat i 15 minuter och kan fortfarande inte hitta den”, skriver en person.

”Jag hittade en drake, två tofflor, en godisburk, men ingen panda. Bra försök!”, skriver en annan person syrligt och känner sig uppenbarligen lurad.

LÄS MER: I år snackade hela världen om Sverige - minns du de virala nyheterna?

Men pandan är där. Och när man väl sett den är det lätt att hitta den igen.

Upphovsmannen själv är förvånad över uppståndelsen kring hans bild.

- Pandabildens populäritet chockade mig. Jag kan inte fatta det, men jag är väldigt glad över att folk gillar något som jag skapat, säger ”Dudolf” till The Independent.

Tillhandahålls av Zappat.se - gilla oss på Facebook!

ANNONS