Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hör Formula E-bilen komma bakifrån – då gör han det galna hoppet

Att hoppa över bilar som åker mot en är fullständigt livsfarligt – men om vi ska vara ärliga så har vi sett det förut. Här tar stuntmannen Damien Walters det till en helt ny nivå.

Vi behöver knappast säga att det är fullständigt idiotiskt, för att inte säga livsfarligt, att försöka hoppa över bilar som åker mot dig. Men Damien Walters är stuntman och att göra idiotiska saker som ingen annan vill göra är hans jobb.

Förra månaden ställde han sig på en racerbana i Mexico City för att göra en bakåtvolt medan Formula E-bilen kom rusande mot honom strax under 100 kilometer i timmen.

Det kan vara bra att veta att stuntet var väl inövat och att han testhoppade flera gånger där bilen körde parallellt med honom. Han hade dessutom stöd av en klocka som hjälpte honom att tajma hoppet perfekt.

Detta till trots så kan vi knappt föreställa oss hur det känns att höra bilen komma allt närmare och veta att en enda sekunds felmarginal kan innebära slutet.

Vi har noterat att han landar lite olika i de olika kameravinklarna så det är mycket möjligt att han gjorde hoppet flera gånger.

Hoppet finns även dokumenterat i en 360-video, men vi ska påpeka att den gör sig allra bäst på mobilen då du kan styra "kameran" som du vill.